Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 13 Nov. 2019

"Blokovci" oživeli še en podhod

V mesecu maju so udeleženci MDC Blok iz Škofje Loke v okviru Evropskega tedna mladih in ob podpori Movit-a  z ogromno stensko poslikavo in spodbudnim sloganu Ves svet je tvoj, obudili enega izmed podhodov njihovega mesta.

Končni rezultat projekta je sprožil val navdušenja med lokalnim prebivalstvom in posledično seveda tudi obilo zadovoljstva med "blokovci", saj je bila njihova aktivna partipacija nagrajena na najboljši možni način.

V MCD Blok so mnenja, da bi si tovrstno preobrazbo v Škofji Loki zaslužilo še kar nekaj podhodov, zato so mladi svojo idejo ter vizijo o njihovi ureditvi posredovali občinskim funkcionarjem. In padla je na plodna tla, saj jih je Občina Škofja Loka z veseljem finančno podprla. Tako se je rodil nov projekt, katerega prvo fazo so zaključili med krompirjevimi počitnicami.

Tokrat so "blokovcem" na pomoč priskočili tudi udeleženci programa PUM-o in v dveh počitniških dneh je še en škofjeloški podhod dobil novo preobleko. Z novonastalo poslikavo želijo vse mimoidoče, tako mlade kot stare, opozoriti na vse večji problem nekemčine odvisnosti, ki vodi v brezosebnost ter  jih spodbuditi, naj se obrnejo v pravo smer, saj je svet lep!

Vir in foto: Blok FAMILIJA

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

68322

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino