Študent kuha hitro, zeleno in pošteno
Zaključil se je sklop kuharskih izobraževalnih delavnic, kjer so se mladi udeleženci in pisci solidarnostnega projekta učili priprave zdravih, žepu prijaznih obrokov iz čimbolj lokalno pridelanih sestavin. Vsako delavnico je pospremilo predavanje na določeno temo, da se je mladim predalo vsebine, ki so projekt umestile v širši kontekst. Poslušali so o znanosti in nutricistiki, zero-waste filozofiji in pravični trgovini.
Mladi, ki so projekt pod mentorstvom zasnovali, spisali in izvedli, so se imeli priložnost preizkusiti v organizaciji dogodkov, logistični izvedbi projekta, ter medijskem poročanju. Tako je nastal blog – vabljeni k branju! Čaka jih še izdelava brošure, kjer bodo predstavili projekt (od zasnove in koncepta do izvedbe), mentorja kuhanja, predavatelje in ostale, s katerimi smo sodelovali, ter odzive udeležencev. Ko bo nared, jo bodo objavili na Voluntariatovi spletni strani.