Na tržnici v Medvodah kmalu okusni zakladi
Turistična zveza Slovenije je skoraj do konca pripeljala že 38. festival Turizmu pomaga lastna glava. Mladi so se celo šolsko leto ukvarjali z idejami za nove kulinarične spominke, ki lahko pripomorejo k večji prepoznavnosti destinacije.
V Medvodah bo vrata odprla Odprta kuhinja turističnega podmladka, ki se je letos spoznaval s kulinaričnim turizmom. Povedano po domače gre za odkrivanje kulture določene dežele ali destinacije preko lokalne hrane in pijače oziroma kuharskih tradicij. Turistični podmladki so ustvarjali lokalne kulinarične spominke s trajnostnim pridihom.
Okusne in vabljive zaklade si lahko ogledate in jih poskusite 16. maja 2024 na zunanjem prostoru tržnice v Medvodah, s pričetkom ob 10.00 uri. Najboljših 25 ekip iz posameznih tržnic se bo na stojnicah predstavilo s svojimi kulinaričnimi spominki. Na to temo so posneli tudi promocijske spote, ki so dostopni na naši spletni strani in za katere lahko do 16. 5. 2024 tudi glasujete.
Vabljeni k ogledu spotov in stojnic!