Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 30 Oct. 2020

Zveza ŠKIS in akcija Manj svečk za manj grobov

Pomagajmo tistim, ki še živijo, če nismo mogli vsem, ki se jih te dni spominjamo.”

                                                                                                            Organizatorji akcije

Na Zvezi ŠKIS so se letos odločili, da se pridružijo ekološko-humanitarni akciji Manj svečk za manj grobov. Akcija bi v običajnih okoliščinah potekala na pokopališčih v lokalnem okolju, kjer bi jo izvedli študentski klubi. Zaradi omejitev gibanja pa bo izvedena v obliki medijske kampanje.

Manj svečk za manj grobov je že tradicionalni projekt Fundacije Svečka. Svojo akcijo so prvič izvedli leta 2009 v občini Zagorje ob Savi - od takrat pa se je akcija močno razširila in postala kar vseslovenska. Namen je preusmeriti sredstva, ter namesto kupovanja gor sveč in cvetja, pomagati tistim, ki pomoč potrebujejo.

Letos bo, zaradi epidemije koronavirusa, akcija potekala nekoliko drugače – brez stojnic, prostovoljcev in zastavic sočutja, ki smo jih bili vajeni v preteklosti. Organizatorji želijo tudi s svojim zgledom pokazati, da je v tej situaciji prav, da se izogibamo gneče in tokrat ostanemo doma. Svojih najdražjih, ki jih ni več med nami pa se spomnimo v krogu družine, prijateljev in znancev, ki jih pogrešajo.

 Letos so za ta namen izvedli medijsko kampanjo. Odprli so možnost darovanja preko UPN naloga, ki ga najdete na njihovi spletni strani in možnost prižiga virtualne svečke. Takšno svečko lahko ljudje »prižgejo«, če pošljejo SMS s ključno besedo SVECKA ali SVECKA5 na 1919 in s tem prispevajo 1 € oziroma 5 €, ki jih bo Fundacija Svečka v celoti namenila za reševanje življenj. Letos gredo sredstva Helikopterski enoti nujne medicinske pomoči za opremo za oskrbo podhlajenih ponesrečencev, ki se bo uporabljala v reševalnem helikopterju (termometri, naprave za ogrevanje infuzije ipd.).

Zveza ŠKIS pa bo s študentskimi klubi iz vse Slovenije pristopila k projektu in podprla spletno kampanjo, ki bo potekala na njihovih družbenih omrežjih.

Vir: Zveza ŠKIS

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

55650

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino