Aktivno državljanstvo / Info točka

Žuram s prijatelji, ne z drogo!

28. 1. 2019 avtor: Mladinski center Brežice

Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice (ZPTM Brežice) v letu 2019 nadaljujejo z izvedbo preventivnega projekta »Žuram s prijatelji, ne z drogo!«. Projekt »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« izvajajo že 15. leto zapored na osnovnih in srednjih šolah v občini Brežice in je namenjen učencem zadnjih razredov osnovne šole ter dijakom na začetku srednje šole.

V ponedeljek, 21. 1. 2019, so preventivne aktivnosti izvedli za okoli 100 dijakov iz 1. in 2. letnikov Ekonomske in trgovske šole Brežice. Program so izvedli v šestih šolskih urah: prve tri šolske ure so potekala predavanja s strani policista, zdravstvene in socialne delavke, sledile do preventivne delavnice, ki so jih izvedli strokovni sodelavci mladinskih centrov iz Krškega in Brežic ter prostovoljci Večgeneracijskega centra Posavje.

Spomnimo, da projekt »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« izvajajo v okviru Večgeneracijskega centra Posavje v sodelovanju z Mladinskih centrom Brežice, Policijsko postajo Brežice, Zdravstvenim domom Brežice in Centrom za socialno delo Brežice.

Glavni cilj projekta je informiranje in ozaveščanje mladostnikov na temo droge in zasvojenosti nasploh (kemične in nekemične zasvojenosti). 

V anonimni anketi, ki so jo dijaki izpolnili ob koncu srečanja, so mnogi napisali, da jim je bil najbolj všeč iskren pogovor, sproščeno vzdušje, odprtost predavateljev, zanimive delavnice in nasploh pozitivna energija.

Veseli smo za tako dober odziv dijakov in jim želimo uspešno pot naprej.“, še sporočajo iz ZPTM Brežice in dodajajo: “zahvaljujemo se vsem udeležencem projekta za sodelovanje. S preventivnimi aktivnostmi pa nadaljujemo zelo kmalu na naslednji šoli.

Projekt VGC Posavje sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropski socialni sklad v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020.