Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 16 Jun. 2020

Znani so rezultati prvega prijavnega roka za vpis na fakultete

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je objavilo podatke prvega prijavnega roka za vpis v prvi letnik na dodiplomski in enoviti magistrski študij za študijsko leto 2020/21 za slovenske in EU državljane.

V prvem prijavnem roku za vpis v prvi letnik v visokem šolstvu je na 16.948 vpisnih mest oddanih 15.117 prijav za vpis. To je več kot lani, ko je bilo na 17.396 vpisnih mest oddanih 14.604 prijav za vpis.

Omejitev vpisa za študijsko leto 2020/21 ima 92 študijskih programov (lani 91). Med njimi so že tradicionalno študijski programi vseh treh akademij Univerze v Ljubljani (Akademija za glasbo, Akademija za gledališče, radio, film in televizijo ter Akademija za likovno umetnost in oblikovanje), študijski programi obeh Medicinskih fakultet (Univerza v Ljubljani in Univerza v Mariboru), ter številni študijski programi s področja zdravstva in socialne varnosti.

Pregled števila prijav in študijskih programov z omejitvijo vpisa (podatki se nanašajo na prve želje), je dostopen na  tej povezavi

Rezultati splošne in poklicne mature ter maturitetnih izpitov bodo objavljeni 13. julija 2020, ko se bo pričel izbirni postopek. Kandidati in kandidatke bodo o rezultatih obveščeni po pošti do 24. julija 2020. Vpis bo potekal na visokošolskih zavodih od 27. julija do 17. avgusta 2020 (o točnih terminih bodo kandidate/ke obvestili visokošolski zavodi).

Drugi prijavni rok bo potekal od 20. do 28. avgusta 2020. Podatki o še prostih mestih za drugi prijavni rok bodo objavljeni na spletnem portalu eVŠ in na spletnih straneh visokošolskih prijavno-informacijskih služb 19. avgusta 2020.

Bodoči študenti in študentke, ki želijo pridobiti pravico do subvencioniranega bivanja v študijskem letu 2020/21, morajo prošnjo za sprejem oddati na portalu eVŠ med 15. julijem 2020 in 17. avgustom 2020 (skrajni rok). Prošnjo morajo do roka oddati tudi kandidati/ke, ki bodo opravljali maturo v jesenskem roku, in kandidati/ke, ki se bodo vpisali ali šele oddali prijavo za vpis na študij po roku za oddajo prošnje za bivanje. Prošnjo oddajo preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ: http://portal.evs.gov.si/bivanje.

Vir: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Foto: pixabay

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

99339

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino