Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 28 Dec. 2018

Živahna oratorijska jesen

V mesecu oktobru je potekal Vikend Združenja animatorjev Oratorija, na katerem so med drugim izvolili novega predsednika ter razglasili temo Oratorija 2019, to bo tema o Petru KlepcuNovi predsednik ZAO je postal Andrej Vidic iz Šmartnega pri Litiji, nova podpredsednica pa Helena Vrbnjak iz Odranec.

Na prvi vikend v decembru je potekalo usposabljanje za nove oratorijske voditelje, kjer se je v Ljubljani zbralo kar 21 novih voditeljev. Prav tako so izvedli že prvi dve usposabljanji animatorskih skupin.

V začetku decembra je v Novem mestu potekal t. i. animatorij ali oratorijski dan za animatorje. Mladi prostovoljci so lahko končno za en dan spet postali udeleženci na oratoriju!

Decembra pa je v Ljubljani potekal prvi od posvetov oratorijskih voditeljev. Udeleženci so poglabljali svoje znanje o Don Boskovem preventivnem vzgojnem sistemu, ki je pedagoški temelj oratorija, ter razmišljali in načrtovali vzgojo mladih v svojih animatorskih skupinah.

Čeprav se oratoriji odvijajo predvsem poleti, to ne pomeni, da so oratorijski animatorji in voditelji jeseni počivali. Nasprotno: po aktivnostih sodeč, se že pridno pripravljajo na prihodnje leto!

Vir: Zavod Salesianum

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

19286

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino