Zdravje

Zimsko dogajanje v MCDD

16. 3. 2021 avtor: Uredništvo

Mladinski center Dravinjske doline (MCDD) je v  sodelovanju s Centrom za krepitev zdravja Slovenske Konjice organiziral spletno delavnico ”Moje počutje – moja skrb”. Udeleženci in udeleženke so pod mentorstvom psihologinje Mateje Rubin govorili o občutkih žalosti, negativnih misli, tesnobi in napetosti, ki so pogost pojav v zimskem obdobju. Govorili so tudi o tem, kdaj je dobro poiskati strokovno pomoč in kako lahko sami poskrbimo za boljše počutje.

Osnovnošolski mladini pa so zimske počitnice ponovno popestrili z e-Šolo kreativnosti. V treh dneh so se v živo preko spleta odvile krajše ustvarjalne delavnice. Mladi so se na prihajajoče praznike pripravljali v sklopu eko delavnic, kjer so iz recikliranih materialov ustvarili okrasne podstavke in pokrivala za velikonočna jajca ter pripravo darilne škatle presenečenja. Izdelali pa so tudi namizni organizator za pisarniške potrebščine v obliki lubenice.

Aktivnosti sta bili izvedeni v sklopu projekta Socio – večgeneracijski center, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Aktivnosti v sklopu projekta sofinancirata tudi Občina Slovenske Konjice in Občina Zreče.

Vir: Mladinski center Dravinjske doline