Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 09 Oct. 2019

Zgodbe, ki jih pišejo mladi: Tara in Miha, Mladinski center Idrija

Mladinski center Idrija (MCI) je kraj, kjer zaposleni in prostovoljci sodelujejo in prinašajo, ustvarjajo in razvijajo svoje ideje. Skupaj organizirajo dogodke, delavnice, izmenjave za mlade in različne druge aktivnosti. S sodelovanjem z drugimi organizacijami pomagajo poživiti dogajanje v Idriji in njeni okolici.

Delovanje in pomoč v MCI pozitivno vpliva na življenja zaposlenih in tudi prostovoljcev. Daje jim možnost, da razvijajo raznolike spretnosti in odkrijejo kaj novega o sebi. Na primer Lara, ena izmed prostovoljk, je omenila, da ima "tukaj priložnost dobiti izkušnje z ljudmi". In kot je rekla Tina "vsak dan se naučiš česa novega!" - kar je čisto res!

"Najboljši način, da najdeš sebe je, da se posvetiš delovanju za druge," je rekel Mahatma Gandhi. Ta izjava dobro prikaže delo v mladinskem centru. Delo in prostovoljstvo tukaj pomenita aktivno udejstvovanje v lokalni skupnosti, v katero prispevaš in tudi nekaj dobiš v zameno. "Vesela sem, da sem del te aktivne skupnosti!" je rekla Helena, ki prav tako dela v MCI.

Prisluni torej zaposlenim in prostovoljcem_kam, ki odgovarjajo na vprašanja. Oglej si video in uživaj!

Mladinski sektor mladim ponuja številne priložnosti združevanja, druženja, kvalitetnega preživljanja prostega časa in neformalnega učenja. Je prostor navdiha, v katerem se prepleta mnogo uspešnih zgodb. Pestrost mladinskega sektorja v Sloveniji je naša velika dragocenost, skozi zgodbe, ki jih pišejo mladi pa vam želimo predstaviti ravno to: uspešne zgodbe skozi različne izkušnje mladih.
Vir in video: Mladinski center Idrija 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

44186

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino