Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 05 Jun. 2019

Želiš spremeniti načine obveščanja in sodelovanja v svoji lokalni skupnosti?

Si mnenja, da so mladi dovolj obveščeni o priložnostih in možnostih za participacijo?

Mladinski svet Slovenije (MSS) in Urad RS za mladino vabita mlade, predstavnike občin in mladinskih organizacij v Jugovzhodni regiji, na regijski dogodek projekta Rastimo skupaj 2019, ki bo potekal v petek, 28. junija 2019, ob 15.30 v Kulturnem centru Semič.

Cilj projekta, ki se letos izvaja že peto zapored, je razvoj lokalnih mladinskih politik z namenom vzpodbuditi komunikacijo med mladimi in odločevalci v lokalnih skupnostih in jih tako spodbuditi v vključevanje v odločilne procese odločanja. Letošnji projekt Rastimo skupaj je osredotočen na informiranje mladih in vključevanje mladih v procese odločanja

Tokratni prvi, od skupaj šestih regijskih dogodkov, bo potekal v sodelovanju z občino Semič in mladinskimi organizacijami. Poudarek bo na informiranju mladih na lokalni in regijski ravni, na komuniciranju z mladimi, na načinih in uporabi komunikacijskih orodji ter vključevanju mladih v procese odločanja na lokalni ter regijski ravni oz. e-participaciji mladih. Predstavljeni bodo primeri dobrih praks, portal mlad.si ter strokovni prispevek z naslovom Se slišimo? Komuniciranje občine z mladimi in mladih z občino. Na regijskem dogodku bo potekala tudi okrogla miza na kateri boste imeli mladi priložnost zastaviti vprašanja odločevalcem na temo informiranja in vključevanja mladih v procese odločanja.

Na dogodek se prijavite preko elektronske prijavnice, do ponedeljka, 24. junija 2019.

Naslednji regijski dogodek bo potekal v Slovenj Gradcu. V namen priprave na naslednji dogodek, je v prostorih Mestne občine Slovenj Gradec, 3. junija 2019, potekal sestanek s predstavniki mladih in odločevalci Slovenj Gradca. Pogovor je tekel o strategiji za mlade, informiranju mladih in vključevanju mladih v procese odločanja na lokalni in regionalni ravni. Pogovarjali so se tudi o aktivnem državljanstvu mladih in pomembnosti vključevanja izobraževalnih institucij v spodbujanje participacije mladih. Sklenili so, da se je potrebno osredotočiti predvsem na mlade, ki prehajajo iz osnovnih šol v srednje šole in jim ponuditi vsebine, ki jih bodo spodbujale aktivno državljanstvo ter jim predstavile pomen lokalnih mladinskih politik in mladinskega dela.

Kot so še sporočili na MSS, nameravajo v naslednjih mesecih nadgraditi sistem informiranja mladih, spodbuditi participacijo mladih v občini in regiji ter izvesti regijski dogodek za Koroško.

Datum dogodka, ki bo potekal v Koroški regiji, lahko pričakujemo v kratkem.

Več o projektu Rastimo skupaj si lahko preberete na spletni strani Mladinskega sveta Slovenije ali Urada RS za mladino.

Vir in foto: Mladinski svet Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

27248

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino