Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 04 Dec. 2020

Zdrav voditelj = zdrav skavt

Otroci in mladostniki vsakodnevno poslušajo mnogo nasvetov in življenjskih modrosti, vendar odrasle predvsem opazujejo in posnemajo. Tudi skavtski voditelji so pomembni vzorniki mladim, ki so jim zaupani. Eno temeljnih načel skavtske vzgoje je zato učenje z zgledom.

V okviru projekta Izzivaj – uživaj, ki skavte in njihove družine vzgaja za zdravje, so na Združenju slovenskih katoliških skavtinj in skavtov zato izvedli sklop delavnic z naslovom Zdrav voditelj = zdrav skavt. Mladinskim voditeljem so tako ponudili možnost, da naredijo pozitivno spremembo najprej pri sebi, saj močno verjamejo, da se bo to odsevalo tudi na mlajših članih.

Dotaknili so se treh tem – prehrane, gibanja in duševnega zdravja. Predavatelji so mladinske voditelje preko praktičnih primerov na spletnih delavnicah opremili z znanjem in motivacijo, da poskrbijo za svoje zdravje na vseh treh nivojih.

Z Jernejem Ogrinom iz Zavoda SpoznajPrehrano so spoznavali osnove uravnotežene prehrane in dobili ideje za preproste in cenovno ugodne obroke. Jure Gubanc in Luka Hren iz ekipe KinVital sta jim podala nasvete za ureditev delovnega mesta za študij od doma ter poudarila pomen rednega gibanja s praktičnimi primeri raztezanja med delom in načrtom za rekreacijo. Urška Mali Kovačič pa je vodila delavnico, na kateri so lahko sproščeno delili med seboj občutke, ki jih pri njih sproža pomanjkanje druženja in prilagajanje skavtskih (in drugih) aktivnosti. Sledilo je vodeno sproščanje, ki ga bodo lahko voditelji vnesli tudi v svoj vsakdan in s tem poskrbeli za svoje dobro počutje.

Predavanja o zdravju za mladinske voditelje so organizirali Skavti v sodelovanju s SpoznajPrehrano in KinVital v okviru programa Izzivaj – uživaj, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS.
Vir in foto: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

88756

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino