Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 27 Jul. 2021

Zbiralna akcija »Šola za vse!«

Pribljižuje se začetek šolskega leta za osnovnošolce in srednješolce, s tem pa naraščajo stiske staršev, ki svojim šoloobveznim otrokom težko zagotovijo osnovne šolske potrebščine, delovne zvezke in učbenike.

Cene delovnih zvezkov za osnovnošolske razrede se gibljejo med 50 in 150 evri, k čemur je seveda potrebno dodati še celo kopico pripomočkov, kot so zvezki, barvice, pisala, šolske torbe in copati, s čimer se končni znesek v višjih razredih kmalu približa 200 evrom.

Na Gibanju za dostojno delo in socialno družbo se zavedajo, da je epidemija stiske še poglobila, zato želijo vsaj delu staršev pomagati, da bodo njihove šolarke in šolarji šolsko leto začeli z nasmehi na obrazu. S tem namenom že od leta 2013 organizirajo zbiralno akcijo šolskih potrebščin »Šola za vse!«, v sklopu katere v različnih krajih po Sloveniji zbirajo šolske pripomočke: zvezke, torbe, copate in vse, kar pride prav mlademu šolarju ali šolarki!

Letošnja zbiralna akcija poteka do 15. avgusta, zbiralna mesta pa lahko preverite na njihovi spletni strani

Pomagate lahko tudi pri vzpostavitvi zbiralnega mesta v svojem kraju! Pišite na: evgenija.milenkova@socialna-druzba.si in postanite lokalni koordinator akcije. Naloge koordinatorjev so, da na zbiralno mesto odnesejo plakat o zbiralni akciji ter škatlo ali zabojnik, kamor bodo ljudje lahko odlagali šolske potrebščine, ki bi jih nato odnesli na dobrodelno organizacijo v istem lokalnem okolju.

Vir: Gibanje za dostojno delo in socialno družbo 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

30538

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino