Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 01 Jun. 2021

Zavod Nefiks in Zavod Movit organizirala pogovor z mladimi glede priložnostih, ki jim jih ponuja EU

V petek, 28. maja, je Zavod Nefiks v sodelovanju z Zavodom Movit v Mladinskem centru Vič v Ljubljani organiziral delavnico, ki je potekala v obliki mladinskega dialoga o Evropski uniji, njenem delu in prisotnosti v našem vsakdanjem življenju, poudarek pa je bil predvsem na tem, kako lahko mladi te priložnosti izkoristijo.

Delavnica je potekala v okviru Evropskega tedna mladih 2021, ki traja med 24. in 30. majem 2021. Cilja Evropskega tedna mladih sta predvsem spodbujati aktivno udeležbo mladih prek vključevanja in opolnomočenja mladih ter podpirati promocijo nove generacije programov Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota. Evropski teden mladih sicer običajno po celotni Evropski uniji poteka vsako drugo leto, izmenično z evropskim mladinskim dogodkom, ki ga organizira Evropski parlament. Glavne teme letošnjega Evropskega tedna mladih so sicer aktivna participacija v družbi, vključno z digitalno dimenzijo, vključevanje in raznolikosti, podnebne spremembe, varovanje okolja in trajnost ter zdravje in okrevanje po pandemiji covida-19.

Prisotni na delavnici so izpostavili, da so na delavnici ugotovili, da v resnici Evropske unije ne poznajo dovolj, še manj se zavedajo priložnosti, ki jih le-ta ponuja, zaradi česar je bila delavnica zelo dobrodošla, saj jih je s temi stvarmi seznanila. Delavnica je ponudila prostor za razmislek o lastnih ambicijah udeležencev, predstavljene pa so bile tudi možnosti, kako jim lahko Evropska unija pri njihovih lastnih projektih pomaga.

Vir: Zavod Nefiks 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

14399

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino