Prostovoljstvo

Zaključna spletna konferenca v okviru projekta AVENIR

2. 3. 2021 avtor: Voluntariat
prostovoljstvo

Zavod Voluntariat in France Volontaires s partnerskimi organizacijami France Volontaires iz Senegala, Gvineje ter Toga vabita na zaključno spletno konferenco v okviru projekta AVENIR, ki je del evropske iniciative humanitarnih prostovoljcev in ga financira pobuda EU Aid Volunteers. Dogodek bo potekal 4.3.2021 s pričetkom ob 9.15 (UTC). 

Na kratko o projektu:
Cilj projekta je bil izboljšati obvladovanje tveganj za nesreče v lokalnih skupnostih z delovanjem mednarodnih in nacionalnih prostovoljcev. S projektom so želeli vplivati na politike vključevanja mladih v humanitarne akcije v zahodni Afriki. Pošiljajoči organizaciji Zavod Voluntariat in France Volontaires sta na humanitarne projekte v Gvinejo, Senegal in Togo poslali 28 evropskih in 9 nacionalnih prostovoljcev. 28 mescev so izvajali podporne aktivnosti z lokalnimi organizacijami na temo zdravja, varnosti preskrbe s hrano in podnebnih sprememb.
Prostovoljci so bili akterji preprečevanja, obvladovanja tveganj in izboljšanja odpornosti prebivalstva pred ponavljajočimi krizami povezanih s Covid-19 in odzivi na težave. Prostovoljci so tako dobili priložnost, da se vključijo v teme kot so: obalna in rečna erozija, obvladovanje tveganj za varnost, varnost preskrbe s hrano, varstvo okolja, zdravje skupnosti, voda in sanitarije ter ravnanje z odpadki.

Več informacij o projektu AVENIR nadete tukaj. Vabljeni k prijavi preko spletnega obrazca tukaj.

Vir: Zavod Voluntariat