Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 03 Jun. 2019

Zaključna prireditev Prostovoljec leta 2018

V torek, 11. junija 2019 ob 17:00, bo v Kongresnem centru Brdo zaključna prireditev natečaja Prostovoljec leta. Prireditev bo gostil častni pokrovitelj projekta Prostovoljec leta predsednik RS Borut Pahor. Letos bodo tako že sedemnajstič zapored podeljena priznanja in nazivi prostovoljcem in prostovoljskim projektom za dosežke iz preteklega leta.

V natečaj je letos 148 različnih prijaviteljev prijavilo 196 posameznikov - prostovoljcev in 51 prostovoljskih projektov. Na prireditev na Brdu so povabljeni vsi prijavljeni prostovoljci in predstavniki prijaviteljskih organizacij, med katerimi so različne mladinske, humanitarne in druge nevladne organizacije ter javne institucije, kot so šole, domovi upokojencev in drugi javni zavodi.

Podelili bodo naslednje nazive: Naj prostovoljka in Naj prostovoljec v treh starostnih kategorijah in naziv Naj prostovoljski projekt, posebej pa še naziva Naj mladinski voditelj in Naj mladinski projekt ter 2 priznanji za posebne dosežke.

Prostovoljci in projekti so bili izbrani na podlagi natečaja, ki ga je Mladinski svet Slovenije objavil januarja letos, z njim pa povabil vse institucije in posameznike, ki v svoje dejavnosti vključujejo prostovoljstvo, da prijavijo svoje najboljše prostovoljce, prostovoljke in projekte za leto 2018. Po zaključku natečaja je izbor za Naj nazive opravila komisija, sestavljena iz predstavnikov Slovenske filantropije, Zavoda Nefiks, Mladinske mreže MaMa, Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Ministrstva za javno upravo, Fakultete za socialno delo, Urada RS za mladino, Zavoda Movit, Mladinskega sveta Slovenije ter nacionalnih mladinskih organizacij.

Vir: Mladinski svet Slovenije
Foto: pixabay

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

55850

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino