EU zadeve / Info točka

Zakladi popotnika – izkušnja Petre Goljevšček

11. 1. 2019 avtor: Socialna akademija

Petra Goljevšček je z nami delila izkušnjo iz mladinske izmenjave v Bukarešti. Če se tudi ti v kratkem udeležuješ kakšne, te vabimo k branju!

»Včasih sprejmem hitre odločitve, ki me pripeljejo do nepričakovanega spleta različnih dogodkov. Ena izmed teh se je zgodila na začetku julija, ko sem na hitro pograbila priložnost, ki se je ponudila zaradi odpovedi v zadnji minuti, da se preko Socialne akademije udeležim Erasmus+ mladinske izmenjave Treasures from a Backpack 2.0.

Čar mladinskih izmenjav je skupinska dinamika. Občutiti, kako se skupina poveže in raste, je neverjetno, sploh ko vidiš, kakšne skupne rezultate in občutke pripadnosti lahko prinese sodelovanje.

Posebnost, po kateri si bom izmenjavo zapomnila, je bila priložnost, da udeleženci sami ali po nacionalnih skupinah odvodimo delavnice. Poleg življenjskih izkušenj smo udeleženci delili tudi svoja popotniška doživetja, sploh na delavnicah, kjer smo se spraševali, kdo sploh je popotniški novinar in kakšne kompetence mora imeti.

Fotografija, video in pripovedništvo so postale medij, preko katerih smo udeleženci poskušali podati svoje zgodbe in »zaklade« iz Romunije.«

Več o njeni izkušnji tukaj.

Foto: Socialna Akademija