Mobilnost mladih

Začel se je Evropski teden mladih 2021

24. 5. 2021 avtor: Movit Zavod za razvoj mobilnosti mladihUredništvo

Danes se je začel Evropski teden mladih 2021, ki bo potekal ves teden do 30. maja 2021. V tem času bodo po vsej Evropi potekali različni dogodki in srečanja z osrednjim sporočilom letošnjega Evropskega tedna mladih, ki je »Prihodnost je v naših rokah.«

Evropski tedni mladih, ki od leta 2003 potekajo vsaki dve leti, predstavljajo priložnost za predstavitev številnih priložnosti, ki jih Evropska unija ponuja mladim, razprave o temah, aktualnih za mlade in mladinski sektor, ter predstavitev zgodb o uspehih.

Aktivnosti, ki jih organizirajo nacionalne agencije programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota ter Evropska komisija v sodelovanju z mladimi, udeleženci projektov sprejetih v oba programa, mladinskimi organizacijami in oblikovalci politik, v tem času potekajo na evropski, nacionalnih in lokalnih ravneh po vsej Evropi.

Namen letošnjega Evropskega tedna mladih je tudi promocija novih programov EU za mlade 2021–2027. Nova programa Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota mladim omogočata, da se bolj vključujejo v družbo, prispevajo k zelenim ciljem, se z boljšimi digitalnimi znanji soočijo s prihodnjimi izzivi ter postanejo bolj vključujoči in odprti za raznolikost.

10. maja 2021 je Nacionalna agencija MOVIT objavila razpis za sofinanciranje dogodkov v okviru ETM 2021. Razpis je potekal v sklopu promocije nove generacije programov Erasmus+ in Evropske solidarnostne enote, njegov namen pa je podpreti izvajanje dogodkov za mlade v okviru Evropskega tedna mladih 2021, ki spodbujajo aktivno participacijo, povezovanje in opolnomočenje mladih.

Osrednja tema Evropskega tedna mladih je »Prihodnost je v naših rokah«, prednostna področja pa so štiri:

V tem tednu bodo potekali različni dogodki, ki jih bomo spremljali tudi na mlad.si.