Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 27 May 2021

Z dogodkom E(U)-xperience bodo obeležili Evropski teden mladih

V Mladinskem centru Šmartno ob Paki uspešni na razpisu v okviru Evropskega tedna mladih 2021. Letošnje osrednje sporočilo je »Naša prihodnost je v naših rokah.«

V Mladinskem centru Šmartno ob Paki in Društvu tabornikov Rod Hudi potok so združili moči pri snovanju dogodka z naslovom E(U)-xperience, ki ga bodo izvedli v soboto, 29. maja 2021, ciljna skupina pa so mladi med 13. in 30. letom starosti.

Glavni namen bo mladim približati zavedanje, da imajo moč sooblikovati skupno prihodnost s prispevanjem pobud in vključevanjem v družbo. Dogajanje bo povezano tudi s promocijo trajnostne mobilnosti in zdravega življenjskega sloga, saj bo E(U)-xperience večino časa potekal na kolesih.

»Zainteresirani udeleženci si bodo lahko v mladinskem centru tisti dan brezplačno izposodili kar deset e-koles, preostali bodo sodelovali z lastnimi kolesi,« je povedala Amadeja Koren, mladinska delavka v MC Šmartno ob Paki.

Z izhodiščne točke pri mladinskem centru se bodo podali po vnaprej določeni trasi po občini Šmartno ob Paki, ki bo vključevala devet kontrolnih točk. Na vsaki bodo preko mobilnih telefonov dostopali do aktivnosti, tematsko povezanih s participacijo mladih pri soustvarjanju evropske družbe, konferenco o prihodnosti Evrope, z varovanjem okolja v lokalni skupnosti, s trajnostno mobilnostjo, z razmerami v življenju mladih po pandemiji. Ob vrnitvi na izhodišče bodo izvedli razpravo, vezano na aktivnosti s terena, pri čemer bodo ključne točke zbrali v dokumentu in ga predali lokalnim odločevalcem.

Vir: Mladinski center Šmartno ob Paki

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

87165

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino