Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Sep. 2019

#VsismoEU prihaja v Koper

Na Mladinski mreži MaMa ponovno pričenjajo z lokalnimi dogodki projekta Vsi smo EU. Tretji lokalni dogodek se bo odvil v petek, 27. septembra 2019 s pričetkom ob 11. uriCentru mladih Koper (Gregorčičeva ulica  4, 6000 Koper).

Na dogodku mladinskega dialoga boste mladi imeli priložnost spoznati nove poslance in poslanke, ki so bili na majskih volitvah izvoljeni v Evropski parlament. Skupaj z njimi boste govorili o politični participaciji in o aktivnem državljanstvu ter poskušali oblikovati priporočila in ukrepe, ki jih bodo zastopali pri svojem delu v Evropskem parlamentu.

Pogovor se bo osredotočal na pomen različnih ukrepov EU pri spodbujanju mladih k aktivni participaciji in na tri ključne teme tria EU predsedovanj (Romunija, Finska, Hrvaška). Pomemben del dogodka bo tudi dialog mladih, ki poudarja in spodbujaja prihodnost EU: vlaganje v mlade (prihodnost centraliziranih EU programov – Erasmus+), zaposlovanje in kakovost mladinskega dela.

Predlagane teme za uvodno predstavitev in pogovor ter delavnico:

  • 1. tema: Mladinski sektor
  • 2. tema: Prihodnost zaposlovanja mladih
  • 3. tema: Aktivno državljanstvo mladih 

Na dogodek se prijavite preko elektronske prijavnice, najkasneje do petka, 20. septembra 2019. K prijavi spodbudite tudi prijatelje! Več informacij najdete v vabilu.

Projekt Vsi smo EU – dialoga mladih je podprt s strani programa Erasmus + Mladi v akciji, pri čemer gre za široko področje povezovanja mladih na lokalni ravni z namenom vplivanja na odločevalce na nacionalnem in evropskem nivoju.
Vir in foto: Mladinska mreža MaMa

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

83503

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino