Aktivno državljanstvo / EU zadeve

Vse nas greje isto sonce

27. 5. 2019 avtor: Mladinski center Idrija

Mladinskem centru Idrija so od 5. do 10. maja gostili mednarodni Erasmus+ trening mladinskih delavcev, na katerem je bilo 15 udeležencev s Poljske, Slovaške, Grčije, Bolgarije, Litve in Slovenije. Glavne teme srečanja so bile inkluzija, univerzalna dostopnost in toleranca v organizacijah in v skupnosti.

Govorili so o lastnem dojemanju drugačnosti, preizkušanju svoje tolerantnosti ter si v nadaljevanju izmenjali dobre prakse iz svojih ter drugih organizacij. Raziskovali so, kako identificirati in doseči skupine ljudi, ki so prepoznane kot socialno izključene.

Poleg spoznavanja dobrih praks v Ljubljani so opazovali (ne)urejenost prostora v skladu z načelom univerzalne dostopnosti. Opazovanje prostora je bil prvi del zadnjega sklopa treninga, ko so se poskušali vživeti v kožo ljudi z različnimi oblikami oviranosti. Odpravili so se po različnih javnih ustanovah v Idriji in ocenili njihovo fizično dostopnost ter dostopnost informacij o njih za različne skupine ljudi, po zgledu uporabne spletne strani http://www.pridem.si/.