Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (2)
Datum objave: 04 Jun. 2021

Vodenje Mladinskega centra Velenje prevzema novi direktor

Mesec maj ali mesec mladosti, kot mu pravimo, velenjski mladinski sceni tokrat prinaša spremembe in nove začetke. Naključno, a simbolično, prav na nekdaj največji praznik mladine, Dan mladosti, je bil na Svetu Mestne občine Velenje potrjen nov direktor Mladinskega centra Velenje, Janko Urbanc, do sedaj direktor Zavoda mladine šaleške doline oziroma mladinskega kulturnega kluba eMCe plac.

Dosedanji direktor Marko Pritržnik je Mladinski center Velenje uspešno vodil od leta 2008. S svojim delom in prizadevanjem je pripomogel k velikemu razvoju in napredku zavoda, ki je skupaj z drugimi mladinskimi organizacijami v Velenju postal edinstven primer dobre prakse delovanja na področju mladinskega dela v Sloveniji. Po nove izzive se odpravlja na Mestno občino Velenje, kjer bo nastopil kot vodja Urada za družbene dejavnosti.

Vodenje Mladinskega centra Velenje bo prevzel izkušeni mladinski delavec in direktor, univerzitetni diplomirani ekonomist, ki je bil na mladinskem področju aktiven že v času študija, ko je deloval  v študentskih organizacijah na nacionalni (Zveza študentskih klubov Slovenije in Študentska organizacija Slovenije) in lokalni ravni (predsednik Šaleškega študentskega kluba). V preteklih letih je med drugim sodeloval pri pripravi mladinskih lokalnih strategij, tudi pri zadnji, ki je bila sprejeta v letu 2020, pri pripravi štipendijske politike v Mestni občini Velenje ter pri pisanju statutov novonastalih mladinskih društev v Mestni občini Velenje. Med leti 2010 in 2015 je bil programski vodja festivala mladih kultur Kunigunda, največjega projekta Mladinskega centra Velenje, v zadnjem letu pa je pri programu sodeloval kot vodja koncertne ekipe.

"Veselim se dela in novih izzivov. Za obdobje, ki prihaja, si predvsem želim uspešno sodelovanje z zaposlenimi in mladimi ter dobre medsebojne odnose, odlično izpeljane projekte in programe, skupaj si bomo prizadevali za nadaljnjo nadgradnjo obstoječih in razvoj novih programov in projektov ter konstantno rast Mladinskega centra Velenje", je ob potrditvi povedal novi direktor Janko Urbanc.

Vir: Mladinski center Velenje

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

99905

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino