Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 21 Apr. 2020

Vloga za solidarnostni dodatek študentom je na voljo

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport obvešča javnost, da bodo enkratni solidarnostni dodatek v višini 150 eur bodo izplačali višješolskim in visokošolskim študentom in študentkam, ki se v študijskem letu 2019/2020 izobražujejo po javnoveljavnih študijskih programih v Republiki Sloveniji

Enkratni solidarnostni dodatek v višini 150 EUR bo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport izplačalo višješolskim in visokošolskim študentkam in študentom, ki:

  • se v študijskem letu 2019/2020 izobražujejo po javnoveljavnih študijskih programih v Republiki Sloveniji, ki se izvajajo kot redni študij;
  • imajo stalno prebivališče v Republiki Sloveniji

Študenti in študentke, ki izpolnjujete pogoje, boste morali izpolniti elektronski obrazec "Vloga za izplačilo enkratnega solidarnostnega dodatka študentom", ki je dostopen na eUpravi.  

Rok za oddajo ne zastara. Glede na postopke, potrebne za izvedbo nakazila, se bodo upravičencem sredstva nakazovala v paketih in sproti. Oddaja vloge je enostavna in zanjo ne potrebujete e-identitete. Dohodnine od zneska se ne plača.

Oddaja brez e-identitete TUKAJ.

Oddaja z e-identiteto TUKAJ. 

Ministrstvo je v pomoč in dodatno informiranje pripravilo odgovore na najbolj pogosto zastavljena vprašanja, ki so objavljena na tej povezavi. 

Vir: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

27853

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino