Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 16 Oct. 2020

Vloga sindikatov v poznem kapitalizmu

Na Sindikatu Mladi plus, sindikatu študentov, dijakov, mladih brezposelnih ter prekarnih delavk in delavcev, so ob svetovnem dnevu dostojnega dela, organizirali Festival dostojnega dela.

Ena od aktivnosti je bila tudi okrogla miza, ki so jo pripravili v ljubljanskem Pritličju in na kateri so s tremi gosti razpravljali o vlogi sindikatov v poznem kapitalizmu. Metode delavskega boja, ki so učinkovale v preteklem stoletju, se danes zdijo izpete. Pritisk kapitala narašča, vedno več je prekarnih oblik dela. Kako se organizirati in  kakšna je lahko vloga sindikatov dandanes, so bile samo nekatere od iztočnic za pogovor s tremi gosti: profesorjem in sindikalistom dr. Gorazdom Kovačičem, sindikalistom Davidom Švarcem in z sindikalistom ter aktivistom Miletom Zukićem.

Posnetek okrogle mize in več informacij najdete na tej povezavi.

Vir: Sindikat Mladi plus

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

80496

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino