Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 04 Sep. 2020

Vlada sprejela izvedbeni načrt Nacionalnega programa za mladino

Vlada je sprejela izvedbeni načrt za leti 2020 in 2021 Resolucije o nacionalnem programu za mladino 2013-2022. Pripravljen je bil v sodelovanju s pristojnimi ministrstvi in vključuje ukrepe s področij izobraževanja, zaposlovanja in podjetništva, stanovanjske politike, zdravja in mladinskega sektorja.

Kaj je Nacionalni program za mladino?

Nacionalni progam za mladino je temeljni programski dokument, ki v skladu z zakonom o javnem interesu v mladinskem sektorju opredeljuje prednostne naloge in ukrepe, ki so v javnem interesu v mladinskem sektorju. Za uresničevanje nacionalnega programa za mladino so odgovorna pristojna ministrstva, vlada pa sprejme izvedbeni načrt v skladu s sprejetim državnim proračunom.

Kaj zajema načrt?

Izvedbeni načrt je sestavljen iz ukrepov, katerih financiranje in izvajanje je mogoče urediti znotraj proračuna 2020 in 2021, v okviru evropskih strukturnih sredstev iz finančne perspektive 2014-2020 ter sistemskih ukrepov, ki ne predstavljajo nujno tudi finančnih posledic (npr. sprememba ali priprava predpisov, umestitev novih tem v politični diskurz itd.). Dodatno so v zaključku navedeni tudi ukrepi, ki se financirajo iz programa Erasmus+.

Vsi cilji in prioritetna podpodročja nimajo ukrepov v sprejetem izvedbenem načrtu, saj bodisi teh ministrstva ne načrtujejo v letih 2020 in 2021 ali pa zanje ni mogoče zagotoviti ustreznega financiranja.

Vir: Urad RS za Mladino

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

92799

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino