Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 23 Sep. 2020

Virtualna karierna sejma za osnovnošolce in srednješolce

V Mariboru potekajo priprave za izvedbo dveh Virtualnih kariernih sejmov – sejmov poklicev in izobraževanja, namenjenih osnovnošolcem in srednješolcem.

Organizator letošnjega virtualnega kariernega sejma za osnovnošolce je Mestna občina Maribor, organizator virtualnega kariernega sejma za srednješolce pa Fundacija PRIZMA. Pri priprava sodeluje tudi Zavod RS za zaposlovanje in Zavodom RS za šolstvo.  

Gre za osrednji letni dogodek s področja karierne orientacije in zaposlovanja mladih na območju Maribora in širše regije, ki se je v lanskem letu razdelil v dva dogodka  - v dogodek za osnovnošolce in v dogodek za srednješolce. V letošnjem letu bosta zaradi pandemije Covid-19 oba dogodka prvič potekala v virtualnem prostoru. Za prihodnja leta pa že načrtujejo izvajanje t.i. hibridnega modela kariernega sejma (v  fizičnem in virtualnem prostoru).

Virtualni karierni sejem bo mladim ponujal čim lažji stik z izobraževalnimi ustanovami ter delodajalci, ki se bodo predstavljali na virtualnih stojnicah. Predstavljeni bodo nekateri deficitarni poklici in poklici prihodnosti. S pomočjo organizacij v mladinskem sektorju bodo predstavljene pomembne obšolske dejavnosti, ki jih mladi potrebujejo za večanje kompetenc in lažji vstop na trg dela. Predstavljene bodo tudi informacije za lažje načrtovanje karierne poti. Virtualno okolje bo omogočalo nove oblike interakcije, pregleden in enostaven dostop do vsebin ter zanimivo uporabniško izkušnjo.

Virtualni karierni sejem za osnovnošolce bo potekal od 16. do 20 novembra 2020.

Virtualni karierni sejem za srednješolce pa od 23. do 27. Novembra 2020.

Sejma bosta poteka preko skupne (zaenkrat pred-vstopne) strani tukaj.

Več.

Vir in foto: Mladi Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

94139

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino