Aktivno državljanstvo / Zabava in prosti čas

Velenjski taborniki praznujejo 50-letnico delovanja

21. 2. 2019 avtor: Mladinski center Velenje

V velenjskem Domu kulture Velenje aktivna generacija tabornikov predstavila svoje delo in ustvarjanje ter pripravila lep, drugačen ter spominov poln in svečan taborniški večer. Rod Jezerski zmaj Velenje (RJZ) namreč praznuje častitljiv jubilej, svojo petdesetletnico.

Tabornikom je v imenu Mestne občine Velenje čestital podžupan Peter Dermol, nagovoril jih je starešina Zveze tabornikov Slovenije Jernej Stritih in jim v imenu zveze podelil najvišje taborniško priznanje. Zbrane je v imenu bolnega načelnika RJZ Andreja Šmita  pozdravil Aleš Ojsteršek.

Praznovanja pa še ni konec, saj taborniki načrtujejo še kar nekaj dogodkov, med drugim bo februarja izšla knjiga o njihovem delu, pripravljajo pregledno razstavo delovanja skupaj z Muzejem Velenje in še marsikaj zanimivega. 

Mladinski center Velenje je od Zveze tabornikov prejel zahvalo in sicer za pomoč pri izvedbi programa, za pomoč pri organizaciji taborniške akcije in drugih aktivnosti v rodu ali širše. 

Velenjski taborniški Rod Jezerski zmaj je eden največjih in najbolj aktivnih rodov v Sloveniji. Ustanovljen je bil januarja 1969. Ta, v Velenju izjemno priljubljena vzgojna, izobraževalna in sonaravna organizacija mladih po letih in mladih po srcu, je v petih desetletjih delovanja vzgojila in oblikovala izjemno število mladih in uspešnih članov. S taborništvom so, ne samo mnogo pridobili ter oblikovali svojo uspešno življenjsko in poklicno pot, temveč so s svojimi aktivnostmi, od taborjenj (Ribno, Savudrija in drugod po Sloveniji), preko mednarodnega povezovanja, vzgoje, druženja in poudarjanja pomembnih, obče človeških vrednot, zaznamovali družbeno dejavnost v lokalni skupnosti in širše.