Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 21 Jan. 2020

Več znanja za več turizma: dijaki predstavljajo svoje zamisli

Turistična zveza Slovenije izvaja projekt Več znanja za več turizma, ki je namenjen srednjim šolam in predstavlja nadaljevanje oziroma kakovostno nadgradnjo projekta osnovnih šol Turizmu pomaga lastna glava. Projekt predstavlja povezovanje formalnega izobraževanja v srednji šoli z delom v neformalnih oblikah (izbirne vsebine v učnem programu, ki dopuščajo delo na različnih interesnih področjih), kar lahko pomembno prispeva k turističnemu razvoju kraja in lokalne skupnosti. Dijaki in dijakinje izdelajo, na temo razvoja turizma, raziskovalne naloge, katere predstavijo na turistični tržnici.

V okviru projekta vsako leto poteka mednarodno tekmovanje, letos že 17. Več znanja za več turizma. Tema letošnjega tekmovanja je FESTIVAL NAJ BO, na katero so turistične produkte ustvarjali dijaki srednjih šol iz Slovenije in tujine. V sklopu sejma Alpe Adria 2020 bo potekala turistična tržnica, kjer bodo dijaki predstavili svoje zamisli s festivalskega področja. 

Vabljeni, da si v sredo, 29. januarja 2020, med 10. in 19. uro, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani ogledate njihove ideje in doživite Slovenijo skozi oči mladih soustvarjalcev turizma. Vabljeni pa tudi, da sledite njihovi Facebook strani, kjer bo od 22. do 29. januarja potekalo spletno glasovanje za najboljši promocijski video, ki so ga posneli dijaki. Za več informacij obiščite njihovo spletno stran Turistične zveze Slovenija.

Vir in foto: Turistična zveza Slovenije 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

29400

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino