EU zadeve / Mladinski dialog

Vabljeni na pogovor o prihodnosti Evropske unije

2. 4. 2019 avtor: Uredništvo

Občina Ajdovščina in Vlada Republike Slovenije vas vabita na posvetovanje z državljani o prihodnosti Evropske unije, ki bo potekalo v petek, 5. aprila 2019 od 14. do 16. ure v Hiši mladih AjdovščinaCesta IV. Prekomorske 61 A, Ajdovščina.

Tokrat nam ponujajo prostor, čas in sogovornike, da povemo in slišimo, s čim smo v Evropski uniji zadovoljni, kaj bi bilo lahko bolje in kako to, s čimer nismo zadovoljni, izboljšati. 

Da bi bila razprava čim bolj učinkovita in osredotočena, so pripravili nekaj iztočnic:

Rezultati posvetovanj bodo upoštevani pri pripravi stališč, ki jih bo Slovenija zastopala pri svojem delovanju v institucijah EU.

Posvetovanja se bodo udeležili župan Ajdovščine Tadej Beočanin (Občina Ajdovščina je bila prva v Sloveniji, ki je s projektom Moja pobuda izpeljala participativni proračun), predstavniki Ministrstva za zunanje zadeveMinistrstva za izobraževanje, znanost in športUrada RS za mladino ter Službe vlade za kohezijsko politiko in razvoj. S strani institucij EU pa predstavnika Pisarne Evropskega parlamenta in Predstavništva Evropske komisije, z nami bo tudi evropski poslanec dr. Igor Šoltes. Razpravo bo moderirala dr. Ksenija Šabec.

Neposredni prenos posveta bo mogoče spremljati na FB-profilu Vlade RS.

Udeležba na posvetu je brezplačna, prosijo pa za potrditev udeležbe do 3. aprila 2019, na e-naslov gp.ukom@gov.si.

Vabilo je na voljo tukaj, informacije pa so dostopne tudi na FB strani dogodka.