Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 23 May 2022

Vabilo na regijske posvete za pripravo Resolucije o nacionalnem programu za mladino

Želiš sooblikovati prihodnost mladih v Sloveniji?

Želiš sodelovati pri pripravi glavnega dokumenta za mlade v Sloveniji – Resolucije o Nacionalnem programu za mladino?

Si želiš, da bi bil tvoj glas slišan in bi prispeval k spremembam v družbi?

V prihodnjem tednu bodo potekali kar trije regijski posveti za pripravo Resolucije o nacionalnem programu za mladino, in sicer se nam lahko pridružiš na:

regijskem posvetu Osrednje Slovenije v torek, 31. maja 2022, med 16.00 in 20.30 v Ljubljani, v Mladinskem centru Vič, Tržaška cesta 85, 1000 Ljubljana (prijavi se do petka, 27. maja 2022 s spletnim obrazcem),

regijskem posvetu Podravske regije v četrtek, 2. junija 2022, med 10.00 in 14.30 v Kulturnem centru Pekarna, Ob železnici 16, 2000 Maribor (prijavi se do torka, 31. maja 2022 s spletnim obrazcem),

in na regisjkem posvetu jugovzhodne Slovenije v petek, 3. junija 2022, med 16.00 in 20.30 v Črnomlju, v Kreativni hiši mladih (bivši hotel Lahinja), Kolodvorska cesta 60, 8340 Črnomelj. (Prijavi se do srede, 1. junija 2022 s spletnim obrazcem)

Zakaj?

Ker je temeljno vodilo oblikovanja mladinskih politik »nič o mladih brez mladih,« bo Resolucija o Nacionalnem programu za mladino (NPM) nastajala s sistematičnim vključevanjem mladih in ključnih deležnikov v mladinskem sektorju v proces sooblikovanja.

Zato je Urad RS za mladino v sklopu evropskega leta mladih zasnoval serijo 12 regijskih srečanj mladih, mladinskih delavcev ter predstavnikov mladinskih organizacij in organizacij za mlade, ki bodo v medsebojnih razpravah in v dialogu z odločevalci obravnavali aktualne izzive in iskali rešitve.

Tako bomo pridobili nov krovni dokument, v katerem bodo izpostavljeni poglavitni izzivi mladih ter predlagani javno-politični ukrepi kot njihove rešitve. Temeljni cilj NPM je namreč zagotoviti medsektorsko usklajen pristop do problemov, s katerimi se soočajo mladi.

Delavnice in dialog z odločevalci bodo potekale sproščeno, vendar sistematično po metodologiji svetovne kavarne, ko bodo mladi po načelu proste razprave in viharjenja možganov obravnavali sedem aktualnih tem:

-         izobraževanje (formalno in neformalno),

-         zaposlovanje in podjetništvo,

-         bivanjske razmere mladih,

-         zdravje in dobro počutje,

-         okolje in trajnost,

-         mladi in družba ter pomen mladinskega sektorja,

-         kultura, ustvarjalnost, dediščina in mediji.

Pokaži, da ti je mar za prihodnost in si želiš aktivno sodelovati pri njenem načrtovanju!

Prijazno vabljeni!

 

Vir: Mreža MaMa

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

65877

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino