Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 14 Oct. 2019

Vabilo k oddaji predlogov za državna priznanja v mladinskem sektorju 2019

Urad RS za mladino (URSM)  je na svoji spletni strani objavil Javni poziv za zbiranje predlogov za podelitev državnih priznanj v mladinskem sektorju za leto 2019.

Državno priznanje je najvišje priznanje Republike Slovenije v mladinskem sektorju, s katerim želi Urad RS za mladino povečati prepoznavanje pomena mladinske politike, mladinskega dela in vloge organizacij, ki delujejo v mladinskem sektorju, za družbeni in ekonomski razvoj. 

Vrste državnih priznanj, za katere se lahko poda predlog, so:

  • državno priznanje za prispevek k uveljavljanju mladinskega sektorja: podeljuje se pravnim osebam, lahko tudi več fizičnim ali pravnim osebam, če je jasno razvidno skupno delovanje pri projektu. Podeljuje se za programe ali dlje časa trajajoče aktivnosti, ki presegajo zgolj zaokroženo obliko projekta,
  • državno priznanje za izvedbo izredno uspešnega oziroma odmevnega in koristnega projekta v mladinskem sektorju: lahko se podeli fizičnim ali pravnim osebam, lahko tudi več fizičnim ali pravnim osebam, če je jasno razvidno skupno delovanje pri projektu,
  • državno priznanje za kakovostno in uspešno delo v daljšem časovnem obdobju v mladinskem sektorju: podeli se lahko samo fizičnim osebam, za daljše časovno obdobje šteje 5 ali več letno delovanje v mladinskem sektorju. 

Razpisno dokumentacijo z obrazci za prijavo najdete tukaj. Kandidate za državna priznanja lahko predlagajo fizične ali pravne osebe.

Rok za oddajo predlogov je 28. oktober 2019

Na pomen dela mladinskih organizacij in organizacij za mlade je opozorila tudi lanskoletna prejemnica državnega priznanja za kakovostno in uspešno delo v daljšem časovnem obdobju, Ksenja Perko, direktorica Javnega zavoda Mladi zmaji, njeno delo so zaznamovali številni uspešno izvedeni projekti za mlade, v katerih je združevala in povezovala inovativnost, ustvarjalnost, trajnost in spremembe: »Želela bi si, da to priznanje dobi vrline, ki jih imajo priznanja na drugih področjih in tako dobi veljavo

Mladinski sektor v Sloveniji ima veliko pozitivnih projektov in izjemnih posameznikov, zato vas tudi letos vabijo, da sodelujete in pomagate najboljšim, da se uvrstijo med prejemnike državnih priznanj. Vabljeni k oddaji predlogov!

Vir: URSM

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

36618

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino