Prostovoljstvo

V Mladinski center Prlekije prihajata dva mlada prostovoljca

17. 2. 2021 avtor: Uredništvo

Mladinski center Prlekije je bil v preteklem letu ponovno uspešen na razpisih Nacionalne agencije MOVIT, Zavoda za razvoj mladih. Uspešno sta bila oddana in sprejeta kar dva projekta, ki temeljita na mednarodni noti in povezovanju mladih Erasmus+ Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota.

Mladinski delavci pospešeno delajo na projektu Mladi in samooskrba v sklopu katerega bodo gostili dva mlada prostovoljca iz tujine, natančneje iz Italije. V prejšnjem tednu so že uspešno izvedli prve spoznavne intervjuje s potencialnimi kandidati, ki bodo v Prlekiji preživeli 6 mesecev. Mladi evropski prostovoljci se bodo tekom bivanja pri njih učili raznolikih spretnosti, ki jih premorejo mladinski delavci v Mladinskem centru Prlekije. V sklopu projekta Mladi in samooskrba bo izvedenih več aktivnosti, ki bodo temeljile na spoznavanju samooskrbe, pridelave lastnih pridelkov, prostovoljca se bosta naučila kako pripraviti vrt, kako uspešno vzgajati sadje in zelenjavo, spoznavala bosta slovensko kulturo, tradicionalne slovenske obrti, učila se bosta tudi slovenskega jezika in obiskala še druge nevladne organizacije v Pomurju.

V kolektivu Mladinskega centra Prlekije se že veselijo prihoda mladih prostovoljcev iz Italije, spoznavanja novih kultur in učenja novih veščin.

Vir: Mladinski center Prlekije