Angažiraj se / Zaposlovanje

V Mladinskem centru Prlekije zaposlujejo mlade

4. 2. 2019 avtor: Mladinski center Prlekije-Pokrajinski center NVO, socialno podjetje

Mladinskem centru Prlekije so se prijavili na javno povabilo Zavoda RS za zaposlovanje – Učne delavnice, to je usposabljanje za kandidate na delovnem mestu kjer se zaposlijo s subvencijo. V ta namen so organizirali predstavitev za mlade kandidate, kjer so jim podrobno predstavili poklic in delo mladinskega delavca.

Kaj so učne delavnice

Učne delavnice so program, preko katerega skozi praktično usposabljanje brezposleni mladi pridobijo znanje in izkušnje  v konkretnem delovnem okolju socialnega podjetništva, po zaključku Učnih delavnic pa se nadalje spodbuja zaposlovanje udeležencev delavnic, ki so v preko učnih delavnic pridobili splošne in delovne specifične kompetence, znanja, veščine in spretnosti. Usposabljanje v učnih delavnicah poteka brez delovnega razmerja a je namenjeno po eni strani temu, da se kandidate usposobi za konkretno delovno mesto s kasnejšo zaposlitvijo, kandidat pa dobi vpogled v delo, ki bi ga opravljal v bodoče.

Po uspešnem zaključku Učnih delavnic se udeleženca lahko zaposli za čas šestih mesecev, njegova zaposlitev je subvencionirana, poteka pa pod strokovnim vodstvom notranjega in zunanjega mentorja.

Prednosti programa so tudi:

Učne delavnice za mladinskega delavca_ko

Kandidati bodo skozi delo na področju mladinskega sektorja pridobili in razširili številne kompetence tako v vsakdanjem življenju kot pri vključevanju na trg dela. Spoznali bodo delo v nevladnem sektorju, njegov pomen in prispevek v lokalno in širše okolje. Usposabljali se bodo tudi za konkretne storitve socialnega podjetništva na različnih področjih (socialnem, mladinskem in rekreacijsko – turističnem področju). Med drugim bodo z delom v eko hotelu preko priprave obrokov iz lastnega ekološkega vrta, opravil na ekološkem vrtu, delu z živalmi, izdelavo promocijskega unikatnega materiala, dobili vpogled v delovanje MC Prlekije. Seznanili se bodo tudi z različnimi projekti (Erasmus+, evropska prostovoljna služba, itd.) in s sodelovanjem s partnerskimi organizacijami. Spoznali bodo področje civilne zaščite in reševanja certificiranega vodnika reševalnega psa skozi usposabljanje za pridobitev certifikata ter kasneje formiranje ekipe vodnikov reševalnih psov. Delo mladinskega delavca je torej res univerzalno.

MC Prlekije namerava zaposliti 2 udeleženca po zaključenih Učnih delavnicah. V primeru, da bi te delo mladinskega delavca zanimalo, in bi se rad_a vključil_a v program, se lahk obrneš na ZRSZ, območno službo  Murska Sobota, kjer dobiš vse informacije v zvezi z vključitvami v Učne delavnice.

Dogajanje v MC Prlekija lahko spremljaš preko njihovega Facebook profila.