Aktivno državljanstvo / Angažiraj se

V Mladinskem centru Krško o boju proti nasilju nad ženskami

25. 3. 2019 avtor: Zavod za mladino in šport Krško

V soboto, 16. Marca 2019, se je v prostorih Mladinskega centra Krško (MC Krško) odvil zaključni dogodek projekta »Keep Fighting for Equality«. EVS prostovoljki iz Španije, Omaina in Neus, sta posneli avtorski film na temo ozaveščanja v boju proti nasilju nad ženskami in boju za enakost spolov, v soboto pa svoj izdelek na interaktivni način predstavili širši javnosti. Prostovoljki sta na dolgoročnem prostovoljskem projektu delovali v okolju Krškega in širše. 

V namen nadaljevanja projekta in uspešnega zaključnega dogodka, sta prostovoljki posneli kratek film, ki sta ga predstavili novembra lani. Pri nastajanju filma so sodelovale ženske različnih narodnosti in izkušenj. Prav tako pa sta k sodelovanju povabili zaposlene ženske in prostovoljke iz MC Krško in naredili fotografsko razstavo njihovih portretov.

V nadaljevanju je sledil dogodek odprtega tipa, kjer so bili udeleženci povabljeni k temu, da preberejo, zapojejo ali na kakršen koli zanimiv in drugačen način delijo stvaritve žensk, ki so jim pri srcu in se jim zdijo pomembne širjenja. Na koncu je sledila debata, prostovoljki pa sta posneli tudi kratke izjave udeležencev o dogodku. Na dogodku se jim je pridružilo večje število prostovoljcev iz tujine, ki delujejo pri različnih organizacijah povsod po Sloveniji.

Dekleta počasi zaključujejo svojo zelo uspešno dolgoročno prostovoljsko službo v MC Krško, kjer bosta pustili močan pečat in vzor za delo vseh nadaljnjih udeležencev in udeleženk mednarodnega programa.