Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 08 May 2020

Usposabljanje Vodja za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj podjetja

Inštitut za razvoj družbene odgovornosti - IRDO vabi mlade, ki želite pridobiti Certifikat Vodja za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj ter tako izboljšati svoje kompetence za obstoječe ali prihodnje delovno mesto.

Usposabljanja bodo potekala preko aplikacije Zoom, na voljo so termini 18., 22. in 25. maj 2020 s podelitvijo 29.5.2020. Za pridobitev certifikata je potrebna udeležba na vsaj dveh online seminarjih, opravljanje praktičnih nalog  ter dodatno opravljanje pisnega izpita (elektronsko) ob zaključku izobraževanja. Za mlade od 18. do 29. let brez zaposlitve je udeležba brezplačna. 

Vse informacije in prijava tukaj.

Vsebina seminarjev:

 • ABC o družbeni odgovornosti podjetja in trajnostnem razvoju
 • Družbena odgovornost se začne z osebnim blagostanjem
 • Ključna področja družbene odgovornosti podjetja
 • Strateško načrtovanje in poročanje o družbeni odgovornosti podjetja, dobre prakse
 • Zaključne aktivnosti za pridobitev certifikata

Kompetence, ki jih boste pridobili:

 • Kako okrepiti lastno suverenost in blagostanje, da lahko uspešneje prevzamemo svoj del osebne in družbene odgovornosti.
 • Kako pripraviti politiko in strategijo trajnostnega razvoja (TR) in družbene odgovornosti podjetija (DOP) v vašem podjetju.
 • Kako pripraviti poročilo o DOP aktivnostih v vašem podjetju in pri tem vključiti nefinančne kazalnike v skladu z aktualno zakonodajo in najnovejšimi standardi.
 • Kako sodelovati z različnimi deležniki in jih vključiti v aktivnosti DOP vašega podjetja.
 • DOP mreže in dobre prakse uspešnih podjetij na področju DOP.
 • Aktualna zakonodaja, dokumenti in standardi, usmeritve EU ter Slovenije na področju TR in DOP.

Zakaj družbena odgovornost in trajnostni razvoj?

Družbena odgovornost podjetij (DOP) prinaša konkurenčno prednost in pomeni, da se morajo podjetja zavedati svojih vplivov na skupnost in okolje ter o tem poročati, ne samo z ekonomskimi, ampak tudi z okoljskimi in družbenimi kazalci. Z letom 2017 morajo velika podjetja v EU, tudi v Sloveniji, v svojih letnih poročilih poročati še o nefinančnih vidikih poslovanja. 

Družbena odgovornost je orodje za dosego trajnostnega razvoja v skladu s Cilji trajnostnega razvoja do leta 2030, ki jih je že leta 2015 zapisala Organizacija Združenih narodov  v svoji Agendi 2030 za trajnostni razvoj. Leta 2011 je Evropska komisija sprejela obnovljeno strategijo na področju DOP, ki jo je marca 2019 še nadgradila z novimi delovnimi aktivnostmi.

Vir in foto: IRDO 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

33221

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino