Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 12 Mar. 2019

Uspešen zaključek računalniškega praznika v Škofji Loki

V Škofji Loki na OŠ Jela Janežiča sta se zaključili računalniški tekmovanji za šole s prilagojenim programom, ki ju je organizirala Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS). 

Obe tekmovanji sodita v okvir Festivala inovativnih tehnologij. Z enim od tekmovanj ZOTKS že od leta 2000 v program računalniškega izobraževanja vključuje tudi otroke s posebnimi potrebami. Na ta način otroci pridobivajo številne nove spretnosti in znanja, predvsem pa oblikujejo svojo samopodobo. 

Na državnem računalniškem tekmovanju z naslovom Z miško v svet, so se pomerili varovanci posebnega programa. V kategoriji urejanja in uporabe elektronske pošte se je med seboj pomerilo 18 tekmovalcev iz 12 slovenskih šol. Največ znanja je pokazal Jan Lamberšek z Osnovne šole Roje Domžale

Že 19 let pa poteka tekmovanje z naslovom Z računalniki skozi okna, ki je namenjeno programu nižjega izobrazbenega standarda. Z letošnjim letom je tekmovanje dobilo nove vsebine, udeleženci so tekmovali v parih in so prek uporabe pametnih telefonov izven računalniške učilnice na različnih lokacijah tekmovanje zaključili z delom na računalnikih. Na tekmovanju je sodelovalo 20 tekmovalcev iz 10 šol. Največ spretnosti je pokazal Jan Rotar iz Centra Janeza Levca Ljubljana.

Vir in foto: ZOTKS

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

99615

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino