Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 29 Jun. 2021

Uspešen zaključek akcije Gremo gor za kile dol

V Centru eksperimentov Maribor so v sodelovanju z Društvom študentov medicine izvedli akcijo Gremo gor za kile dol s sponzorji Decathlon in Fructal. Namen akcije je bil dosežen, odziv mladih dober. Prehodili so načrtovane vzpone na 5 hribov v okolici Maribora in posneli zanimive fotografije.
Tudi pedagoginje športne vzgoje so mlade vzpodbudile k aktivnostim in bile vesele njihove zamisli.  Dosegli so, da so se mladi gibali in tudi tekmovali ter na koncu dobili ustrezno nagrado priznanih blagovnih znamk. Skupaj s študenti medicine in športnimi pedagogi so ugotavljali, da se mladi vse premalo gibajo in kakšne so posledice za zdravje. Pogosto je danes mladim problem dobiti žogo ali kolebnico. Vsi pa spoznavajo, da je v osnovni šoli veliko premalo ur športne vzgoje na učnem programu, komaj 2 uri na teden. Tudi v srednjih šolah je premalo športne vzgoje. Odločili so se, da bodo še organizirali tovrstne dogodke.
Več lahko preberete tukaj
Vir: Center eksperimentov Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

52918

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino