Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 27 Oct. 2020

Vabi vas projekt ˝Shake a leg together˝

S.A.L.T.  oziroma ˝Shake a leg together˝ je projekt, za katerega ideja je nastala v Makedoiji, v času prostovoljnega dela, prostovoljke Maje z Romskimi otroki iz ulice. Nato so se v Zavodu Voluntariat povezali z motiviranimi mladimi iz petih različnih držav. Ugotovili so, da imajo podobno vizijo in zavedanje o zaskrbljuječemu stanju med mladimi, ki se soočajo z veliko sresa, anksioznostjo, pomanjkanjem časa in motivacije.

Prijavili so transnacionalno mladinsko pobudo, katere glavni cilj je spodbuditi mlade, da vnesejo več gibanja v svoj vsakdan ter pridobijo večje zavedanje o pomembnosti aktivnega in uravnoteženega življenja ter na lastni koži spoznajo vse prednosti, ki jih le-ta prinaša. Namen projekta je preko dveh usposabljanj, opolnomočiti mladinske delavce z orodji in metodami, kako na atraktiven način dvigniti motivacijo med mladimi ter zagotoviti konkretno znanje.

Pri projektu sodeluje pet zainteresiranih mladih iz vsake posamezne države, ki jih zanima mladinsko delo, hkrati pa želijo preko neformalnega učenja izpopolniti različne spretnosti ter prinesti pozitivne spremembe v svoje skupnosti. V prvem delu se bo organiziral eno-mesečni Facebook izziv, preko katerega bodo potekale raznorazne aktivnosti in tekmovanja, tako virtualno kot tudi na lokalni ravni. Udeleženci bodo iskali kretivne načine, kako mladim približati informacije ter jih spodbuditi k gibanju. Online-izzivi z nagradami, organizirane skupinske igre ali hoja v hrib ob sproščjočem klepetu lahko postanejo učinkovito orodje za doseganje boljšega počutja, zdravih navad in priložnost za sklepanje novih poznanstev.

V drugem delu projekta se bo na lokalni ravni vsake organizacije organiziral brezplačni tri-dnevni dogodek z glasbo, delavnicami ter interaktivnimi aktivnostmi, kar bo še nadgradilo pozitivni učinek, hkrati pa služilo kot promocija vsega uporabnega materiala, ki bo nastal v času projekta in bo na voljo na spletu.

Več informacij najdete na njihovem facebooku.  

Vir: Zavod Voluntariat

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

83493

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino