Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 18 Jun. 2020

Učilele - učenje ukulele z Nejcem

Si si od nekdaj želel_a igrati ukulele, ampak nisi čisto vedel_a, kako se lotiti zadeve? Nič lažjega! Mladinski center Vič je pripravil sklop kratkih posnetkov, poimenovanih Učilele. V njih vam Nejc predstavi, kaj je ukulela, kako jo držati, jo uglasiti in kako nanjo zaigrati kakšnega od akordov.

Učilele želi pokazati, da se lahko česa novega naučiš tudi preko videoposnetkov, učenje poteka na zabaven in aktiven način, preko igranja pesmi. Hkrati želijo mlade spodbuditi k igranju inštrumentov, saj na ta način ohranjajo glasbeni posluh, ritem, z učenjem glasbil pa se tudi zavežejo k rednim vajam, za katere pa vsi vemo, da delajo mojstra. Glasbeni vodič Učilele tako vsebuje že nasvete za igranje naslednjih pesmi:

Vabljeni k ogledu in igranju! Imaš idejo, katero pesem bi Nejc predstavil naslednjič? Svoj predlog pošlji na mc.vi@nefiks.si ali komentiraj pod katerim od FB videov na FB strani Mladinskega centra Vič.

Vir in foto: Mladinski center Vič - Nefiks

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

19504

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino