Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 22 Jun. 2022

TUDI TI lahko premikaš gore … pridruži se nam na mladinskemu forumu

Kaj in kdaj?

Zavod TiPovej! skupaj s partnerji iniciative Ljubljana mesto učenja MLADINSKI FORUM. Potekal bo v med 15. i 19. 7. 2022 v Magdeburgu, Nemčija.

Kaj se bo dogajalo?

Julija se bomo mladi iz 8 evropskih držav zbrali v Nemčiji na zaključnem mladinskem forumu projekta »Mladi sooblikujejo mesta učenja«. Forum bo združil več kot 100 mladih, mladinskih delavcev, predstavnikov mladinskih organizacij in političnih odločevalcev iz Evrope. Bi rad bil_a eden/ena izmed njih?

Kaj so glavne prednosti sodelovanja na forumu?

  • Priložnost za srečanje z mladimi iz vse Evrope in izmenjava idej o odprti in globalni Evropi s poudarkom na treh področjih: učenje, državljanstvo, kariera.
  • Sodelovanje v dejavnostih dialoga mladih EU, da bi se srečali, ustvarili in predstavili političnim odločevalcev (mladinska) politična priporočila, ki na novo predstavljajo učenje mladih, državljansko udejstvovanje in kariere v povezavi z odprto in globalno Evropo.
  • Izmenjava rezultatov projekta in praznovanje dosežkov preteklih 2 let.
  • Razvoj priporočil mladinske politike o novih poteh do učenja, državljanske udeležbe in kariere, ki jih bodo politični odločevalci upoštevali na lokalni, regionalni, nacionalni in evropski ravni.

Dodatne informacije …

Dodatne informacije o iniciativi »Mesta učenja« najdeš tukaj. Lahko pa tudi pišeš koordinatorki iniciative na urska@tipovej.org ali jo pokličeš na 041931202.

Jaz sem ZA, kje se prijavim?

Če te zanima sodelovanje na mladinskem forumu lahko uradno vabilo najdeš tukaj. Prijaviš pa se prav tako pri koordinatorki na zgornjem e-mail naslovu.

Če te še vedno nismo prepričali, si poglej video povabilo, ki so ga posnele mlade ambasadorke projekta iz Nemčije.

vir: Zavod TiPovej

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

29144

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino