Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 27 Dec. 2019

Tradicionalno miklavževanje znova razveselilo več kot 200 otrok in 100 upokojencev

Miklavževanje je za mladinsko skupino Feniks projekt, ki se začne sredi oktobra z načrtovanjem, se nadaljuje v novembru z nakupovanjem in pakiranjem ter se zaključi začetek decembra pri sami izvedbi projekta. Skupina deluje znotraj Društva mladinski ceh kot Krajevna enota Feniks.

S pripravo miklavževanja so pred 15 leti začeli v župniji Šmartno v Tuhinju ter ji hitro priključili še Češnjice nad Blagovico. Leta 2015 so vključil še obisk Zgornjega Tuhinja in od leta 2018 naprej Dom upokojencev Kamnik.

Letos so z miklavževanjem začeli 5. 12. v Zgornjem Tuhinju, kjer so obdarovali 130 otrok ter zanje pripravili posebno igrico z Miklavževo tematiko. Sledil je obisk v domu upokojencev, kamor so 7. 12. odnesli dobrih 100 paketkov piškotov. Medtem, ko je sveti Miklavž po sobah obiskal najstarejše in nepokretne stanovalce, so se ostali družili s tistimi, ki so se jim pridružili v dvorani. Tam so skupaj z njimi prepevali ljudske pesmi ter jim pripovedovali ljudske zgodbe. Isti dan zvečer so obdarovali še 30 otrok v Šmartnem v Tuhinju  ter pripravili spremljevalni program z igrico. Dan kasneje so obiskali še otroke na Češnjicah nad Blagovico, kjer so jih obdarovali 50.

Vsekakor je to projekt, ki vzame vsem mladim prostovoljcem iz Krajevne enote Feniks veliko časa in energije, a so veseli, da so lahko del tradicije, ki že desetletja na obraze mladih in starih prinaša tople nasmeške. 

Vir in foto: Društvo mladinski ceh

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

94692

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino