Angažiraj se / Prostovoljstvo

Tokrat grem volit: usposabljanja za prostovoljce

28. 2. 2019 avtor: Uredništvo

Če ti ni vseeno za prihodnost Evropske unije, lahko pred evropskimi volitvami 26. maja sodeluješ kot prostovoljec v kampanji Tokrat grem volit. V marcu potekajo brezplačna usposabljanja v Celju, Ljubljani in Postojni.

Dvodnevna usposabljanja so namenjena mladim od 17. do 23. leta, ki želijo pridobiti nova znanja s področja vodenja kampanj ter organizacije dogodkov in so vključeni v spletno kampanjo Tokrat grem volit kot prostovoljci.

Urnik:

Usposabljanja so brezplačna, potrebno pa se je prijaviti, število mest omejeno. Organizatorji bodo poskrbeli tudi za štiri brezplačne tople obroke ter brezplačno nočitev v mladinskem centru oz. hostlu. Stroške prevoza krijejo udeleženci sami.

Udeleženci se bodo na usposabljanjih naučili osnov multimedije – kako narediti kvalitetno fotografijo, kako posneti kratek vsebinski video, kako zanj napisati scenarij in kako izbirati kadre. Seznanili se bodo tudi z organizacijo dogodkov, da bodo vedeli, na kaj vse morajo pomisliti ob pripravi dogodka, katere so najpogostejše napake organizatorjev in kako se jim izogniti. Poučili jih bodo tudi o tem, kako sestaviti in izvesti učinkovito kampanjo in kako za svoje ideje navdušiti druge.

S kampanjo Tokrat grem volit želi Evropski parlament čim več državljanov EU ozavestiti o pomembnosti volitev ter jih povabiti, da pridejo na volišča in oddajo svoj glas.

Za morebitna vprašanja in dodatne informacije se lahko obrneš na Evo Gajšek (mail: eva@socialna-akademija.si, tel.: 01 439 97 95).

Vir in foto: STA