Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 29 Nov. 2021

Tedenski novičnik MKC Maribor

Kam je pobegnil november? Ste ga kje videli? Odletel je mimo nas, kot bi pihnil. Jutra že dišijo po prvem snegu, temperature se približujejo ledišču, v nedeljo pa že praznujemo prvi advent Ste pripravljeni na december?

Pri MKC Maribor vsekakor so! Pretekli teden so zaključili dve velika novembrska dogajanja - Festival Mladi Maribor in Virtualni karierni sejem, ki se sigurno ne bosta še takoj izpela - FMM še naprej vabi k ogledu nabora oddaj, s katerimi so obeležili letošnje dogajanje, hkrati pa so se odločili Karierni sejem podaljšati do nedelje in tako omogočiti, da sodelujete v njihovi veliki nagradni igri in z malce sreče osvojite abonma lutkovnih predstav za mlade, z malce več sreče pa tudi darilo presenečenja.

Na črni petek so na MKC Maribor pričeli tudi s prav posebno akcijo, s katero vam do 1. 12. nudijo 30% popust na izdelke v spletni trgovini Galerije Media Nox in rezervacije nočitev v Hostlu Pekarna. Pohitite in si zagotovite praznična darila za vaše najbližje po resnično ugodnih cenah, hkrati pa boste z nakupom umetniških del tudi finančno podprli mlade lokalne ustvarjalke in ustvarjalce. Torej - en nakup, dvojno obdarovanje!

V tem tednu se je pričela tudi serija dogodkov Jurčič v Mariboru, v sklopu katerega s številnimi partnerskimi organizacijami pripravljajo bogat program, namenjen enemu izmed velikanov slovenske književnosti, zelo uspešno pa so izvedli tudi projekt EYE-Net v sklopu katerega so gledališke skupine iz Slovenije in tujine navdušile več kot 840 dijakov in dijakinj iz osmih srednjih šol v Mariboru in Ptuju.

Kako pa naprej? S polno paro! Včeraj se je prilčela delavnica kvirovskih (in) feminističnih video pisem, na kateri so pogledali globlje v svojo notranjost in družbeno realnost ter s pomočjo avdiovizualnih orodij predstavljali svoje vizije, čustva, misli in ideje, v torek te s platformo konS vabijo v Kulturni inkubator na brezplačne delavnice izdelave lastne tehnološke kolesarske rokavice, že v ponedeljek pa nadaljujejo tudi z brezplačno digitalno ustvarjalnico, ki se odvija v prostorih bivše TV Metke.

Vir: MKC Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

49634

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino