Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 30 May 2022

Študentski izlet po nanoški planoti

V soboto, 16. 4. 2022 je po 2-letnem koronskem mrku Mladinska komisija PZS ponovno organizirala študentski planinski izlet, in sicer po nanoški planoti.

V zgodnjih jutranjih urah so se v spremstvu čudovitega vremena povzpeli po ferati Gradiške ture. Zatem je sledil še polurni vzpon na sam vrh Nanosa, kjer je nastopil čas za malico in sklepanje novih poznanstev. Nato so se, obkroženi s prebujajočo se pomladno naravo odpravili še do Vojkove koče, zatem pa je sledil spust nazaj do izhodiščne točke, vasi Podnanos.

Sama sem se z Nanosom in plezanjem po ferati spopadla prvič. Na začetku so se pojavljali dvomi, kako bo vse skupaj šlo, a so na koncu dobra volja in spodbude ostalih plezalcev ter praktično idealen dan za hribolazenje poskrbeli za nepozabno pohodniško izkušnjo, je povedala Ana, ki se je udeležila študentskega planinskega izleta.

Ta izlet je služil kot uvod v poskus ponovne obuditve študentskih potepov po gorah, ki so se dogajali že v preteklosti in zelo sem vesela, da sem bila lahko del tega dogodka in zagotovo nisem edina. Nestrpno pričakujem naslednji pohod. Upam, da bo potegnil še več nadobudnih mladih pohodnikov, ki si želijo prijetne družbe in osvajanja slovenskih vrhov.

Če želite dostopati do članka na spletni strani s fotogalerijo, sledite linku.

 

Vir: MK PZS

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

31218

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino