Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 09 Sep. 2019

Študent kuha hitro, zeleno in pošteno

Zaključil se je sklop kuharskih izobraževalnih delavnic, kjer so se mladi udeleženci in pisci solidarnostnega projekta učili priprave zdravih, žepu prijaznih obrokov iz čimbolj lokalno pridelanih sestavin. Vsako delavnico je pospremilo predavanje na določeno temo, da se je mladim predalo vsebine, ki so projekt umestile v širši kontekst. Poslušali so o znanosti in nutricistiki, zero-waste filozofiji in pravični trgovini.

Mladi, ki so projekt pod mentorstvom zasnovali, spisali in izvedli, so se imeli priložnost preizkusiti v organizaciji dogodkov, logistični izvedbi projekta, ter medijskem poročanju. Tako je nastal blog – vabljeni k branju! Čaka jih še izdelava brošure, kjer bodo predstavili projekt (od zasnove in koncepta do izvedbe), mentorja kuhanja, predavatelje in ostale, s katerimi smo sodelovali, ter odzive udeležencev. Ko bo nared, jo bodo objavili na Voluntariatovi spletni strani.

Vir in foto: Zavod Voluntariat

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

92389

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino