Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 04 Nov. 2019

Strokovni posvet LGBT+ mladi v šolah

Društvo Legebitra vabi na strokovni posvet LGBT+ MLADI V ŠOLAH - naslavljanje in preprečevanje medvrstniškega nasilja na podlagi spolne usmerjenosti in/ali identitete v izobraževalnih ustanovah. 

Strokovno srečanje bo v torek, 26. november 2019, od 9.00 do 14.30, v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova, na Maistrovi ulici 3 v Ljubljani.  

Posvet bo sestavljen iz več segmentov. V prvem delu bodo predstavljeni predhodnji rezultati Raziskave o stanju v šolah v Sloveniji 2019: LGBT mladi – Prebijmo molk v šolah, ki jo Legebitra izvaja skupaj z organizacijo GLSEN iz ZDA.

Strokovni gost, Adrian Zongrone (GLSEN) bo predstavil primere dobrih praks iz ZDA ter programe in projekte organizacije. Sledijo predstavitve dobrih praks LGBT+ nevladnih organizacij in dobre prakse zaposlenih v šolah. Posvet se bo zaključil z okroglo mizo relevantnih deležnikov. 

Prijave so odprte do 20. 11. 2019 in so zaradi prostorskih kapacitet obvezne in omejene. 

Program posveta je na voljo tukaj.

Vir: Društvo Legebitra

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

39298

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino