Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 06 Sep. 2019

Srečanje skavtov v Splitu

Od 24. do 29. avgusta je v Splitu potekala 16. Evropska skavtska konferenca, ki jo vsaka 3 leta organizirata obe svetovni skavtski organizaciji WOSM in WAGGGS, gostiteljska organizacija pa je bila tokrat Savez izviđača Hrvatske

Na dogodku se je zbralo 520 predstavnikov skavtskih organizacij iz skoraj vseh evropskih držav, konference smo se udeležili tudi skavti in taborniki iz Slovenije. Razpravljali so o pomembnejših odločitvah skavtstva v kontekstu evropskega prostora. Med drugim se je govorilo o vlogi organizacij ob migrantski in begunski problematiki, pri doseganju globalnih ciljev na področju okolja ter o učinkovitem delovanju skavtskih organizacij v sodobni družbi. Izvolilo se je nove evropske odbore za naslednja 3 leta, v evropski odbor WAGGGS je bila za drugi mandat izvoljena tudi Petra Stipanič, sicer članica Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov.

Na svetu je sicer približno 40 milijonov skavtinj in skavtov, medsebojna srečanja pa so namenjena usmerjanju poslanstva skavtskih organizacij kot tudi povezovanju mladih iz različnih delov sveta, kar pripomore k podiranju zidov in vzgoji za mir.

Vir: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov
Foto: Arhiv ZSKSS

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

56995

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino