Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 15 May 2020

Spoznaj sosede sosedov: brezplačni ogled filmske produkcije Afrike, Evrope in Mediterana

Projekt "Podpora Evropskim filmskim festivalom" je pobuda Evropske komisije za filmsko izkušnjo mladih iz Evrope, Afrike in Sredozemlja, s katero bo Evropski filmski festival dostopen na spletu. Pod imenom "Spoznajte sosede sosedov v času Covid-19" bo brezplačno na voljo ogled filmska produkcija Afrike in Evrope, vključno z Balkanom in filmsko produkcijo Mediterana.

Ker trenutna kriza Covid-19 večini študentov na svetu onemogoča šolanje na univerzah, želi omenjena pobuda študentom ponuditi virtualna okna za dostop do raznolikih kulturnih vsebin, da bi lahko spoznavali nove kulture iz lastnih domov z namenom izboljšanja medsebojnega razumevanja med različnimi kulturami in oblikovanja trdne podlage za krepitev nadaljnjih uspešnih medkulturnih dialogov.

Več kot 20 kvalitetnih evropskih filmov bo brezplačno na voljo za afriško in občinstvo mediteranskih dežel, ter 20 filmov afriške in mediteranske produkcije, ki bodo na voljo evropskemu občinstvu.  

Ogledi fimov bodo možni do 4. junija. Dostop do pretočne platforme je brezplačen, potrebna pa je registracija. Dostop do filmov:

Več informacij najdete tukaj.

Vir in foto: culturexchange.eu

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

47909

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino