Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 28 Apr. 2020

Spletni tečaj za mladinske delavce “Globalno lokalno učenje”

Spletni tečaj MOOC Global Education Goes POP, je produkt dvoletnega dela v mednarodnem projektu partnerskih držav, Globalno lokalno učenje (Global Education Goes Local), katerega cilj je s pomočjo neformalnega globalnega učenja motivirati učitelje in mladinske delavce k aktivni participaciji in osveščanju o Ciljih trajnostnega razvoja.

Projekt si prizadeva spodbuditi kritično razmišljanje mladih ter njihovo aktivno državljanstvo. V današnji digitalni družbi je velik izziv motivirati mlade k aktivni participaciji in osveščanju z uporabo tradicionalnih metod (preko delavnic, letakov, brošur ...), zato so se v projektu odločili za mladim bolj zanimiv pristop in sicer za spodbujanje aktivno globalnega državljanstva preko pop kulture.

Globalne teme se nam velikokrat zdijo abstraktne, ker jih ne povezujemo z lastnimi dejanji ali se ne zavedamo razsežnosti lastnih dejanj v lokalnem okolju. Zato se v projektu osredotočajo najprej na lokalne tematike, ki jih nato povežejo z globalnimi razsežnostmi in s tem spodbudijo razmišljanje o globalni soodvisnosti ter izvedbi konkretnih akcij za širjenje osveščenosti.

Vsi, ki delate z mladimi vabljeni na interaktivni spletni tečaj, ki bo potekal pet tednov (5 modulov), s pričetkom 27. 4. 2020. Za vsak modul so predvidene 3-4 ure aktivnega sodelovanja.

Več informacij in prijava na spletni tečaj je na voljo TUKAJ.

Vir: Inštitut za afriške študije 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

13072

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino