Kultura

Soustvarjam Evropo: Vključevanje mladih in digitalizacija filmske kulturne dediščine

17. 5. 2022 avtor: Mladinska mreža MaMa

Ali se za obisk kina in ogled filma še kdaj odločiš na podlagi filmskega plakata, ki ga opaziš ob sprehodu po mestu? Se ti je kateri še posebej vtisnil v spomin? Kaj pa plakati slovenskih filmov, se spomniš kakšnega?

Center interesnih dejavnosti Ptuj bo z Mestnim kinom Ptuj v juniju izvedel projekt pregleda in ureditve zbirke plakatov iz zgodovine filmskih projekcij v Mestnem kinu Ptuj z namenom katalogiziranja in digitalizacije filmskih plakatov kot dela kulturne dediščine.

Bi rad_a o projektu izvedel_a več? Potem pridi v četrtek, 26. maja, ob 11.00 uri v Mestni kino Ptuj na dogodek Soustvarjam Evropo: Vključevanje mladih in digitalizacija filmske kulturne dediščine, ki ga CID Ptuj organizira v sodelovanju s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji in Mladinsko mrežo MaMa.

Na dogodku boš izvedel_a vse o projektu pregleda in ureditve zbirke plakatov, pa tudi o tem, kako se lahko kot mlada Evropejka oziroma mladi Evropejec vključuješ v programe EU skozi programe Erasmus + in Evropska solidarnostna enota ter tako odgovoriš na potrebe EU.

Letošnje leto je namreč evropsko leto mladih! Evropska unija je leto 2022 posvetila vam mladim in vas izpostavila kot pomembne nosilce sprememb za boljšo prihodnost – za bolj zeleno, bolj vključujočo in digitalno Evropo. V evropskem letu mladih si v celotni EU prizadevamo, da mladi dobite glavno besedo, prostor za ustvarjanje, pridobite novo znanje, spoznavate Evropo in da se vaši glasovi upoštevajo. Bodite del dogajanja po Evropi in Sloveniji!


Program dogodka

11.00-11.20 –> Uvod v dogodek in predstavitev pomena Evropskega leta mladih

11.20-12.45 –> Kako do informacij o Evropski uniji in zakaj?Lina Leskovec, vodja EUROPE DIRECT Podravje Kako smo lahko vključeni v EU skozi programe Erasmus + in Evropska solidarnostna enota in odgovorimo na potrebe EUPredstavitev osebnih izkušenj 3 evropskih prostovoljcev iz Mladinskega centra Pekarna Magdalenske mreže

12.45-13.15 –> Pogovor z Nino Milošič, vodjo programa Mestnega kina Ptuj na temo filmskih plakatov.

13.15-14.15 –> druženje in pogostitev


Vljudno vabljeni!