Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 04 Mar. 2019

Sodelujte pri pripravi e-publikacije Primeri digitalnih praks v mladinskem sektorju Slovenije

Urad RS za mladino in MSS vabita k sodelovanju pri pripravi e-publikacije Primeri digitalnih praks v mladinskem sektorju Slovenije. V publikaciji želijo predstaviti čim več primerov slovenskih digitalnih praks, ki so prisotne v mladinskem sektorju. 

Na podlagi Nacionalnega posveta mladinskega sektorja v Mariboru 2017 in dogajanja v zadnjem obdobju na področju digitalizacije sektorja pripravlja Urad RS za mladino v sodelovanju z Mladinskim svetom Slovenije e-publikacijo z namenom predstavitve pomena in opredelitve različnih vidikov digitalnega mladinskega dela.

Tudi na ravni EU je luč sveta zagledala publikacija Developing digital youth work, kjer je ekspertna skupina Evropske komisije uskladila definicijo digitalnega mladinskega dela, pripravila priporočila za države članice in poiskala primere dobrih praks uporabe digitalnega mladinskega dela v državah EU.  

"Ker se akterji zavedamo pomena vključevanja digitalnega mladinskega dela in IKT orodij za delo mladinskih organizacij,  si želimo v pripravo vključiti tudi vas, ključne deležnike, ki krojite mladinsko dogajanje", sporočajo z URSM, in dodajajo, da želijo v namen širšega spoznavanja z digitalizacijo, v sektorju identificirati primere dobrih praks digitalnih rešitev, "naj bodo to kompleksne (portali, aplikacije) ali enostavna orodja, ki se uporabljajo za delo z mladimi in jih je vredno razširiti po sektorju."

Če v svoje delo z mladimi vključujete digitalne prakse in bi radi predstavili svoj primer, vas vabijo, da se pridružite pri pripravi e-publikacije Primeri digitalnih praks v mladinskem sektorju Slovenije.

Prijave zbirajo na na tej povezavi: https://goo.gl/forms/CS8YIyr9TFXy5oaD2

Rok za oddajo prispevkov je do ponedeljka, 11. marca 2019.

Vir: URSM
Foto: Pixabay

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

82395

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino